10 باور تغذیه ای رایج اما نادرست !

به گزارش هنجس بلاگ، یکی از رایج ترین باورهای نادرست بین مردم این است که فکر می نمایند خوردن قند و شکر باعث دیابت می گردد. اگرشما به دیابت مبتلا هستید،باید در خصوص دریافت کربوهیدرات و قند و شکر و کنترل قند خون و نوسانات آن دقت کافی داشته باشید و از یک متخصص تغذیه حتما یاری بگیرید ، ولی مساله این است که خوردن قند و شکر منجر به دیابت نمی گردد ، بلکه زیاده روی در مصرف قند و شکر و به طور کلی شیرینی ها باعث اضافه وزن و چاقی می گردد و یکی از مهم ترین

10 باور تغذیه ای رایج اما نادرست !

10 باور تغذیه ای رایج اما نادرست !

نویسنده ؛زهرا فرهناک

1 شکر باعث دیابت می گردد

یکی از رایج ترین باورهای نادرست بین مردم این است که فکر می نمایند خوردن قند و شکر باعث دیابت می گردد. اگرشما به دیابت مبتلا هستید،باید در خصوص دریافت کربوهیدرات و قند و شکر و کنترل قند خون و نوسانات آن دقت کافی داشته باشید و از یک متخصص تغذیه حتما یاری بگیرید ، ولی مساله این است که خوردن قند و شکر منجر به دیابت نمی گردد ، بلکه زیاده روی در مصرف قند و شکر و به طور کلی شیرینی ها باعث اضافه وزن و چاقی می گردد و یکی از مهم ترین فاکتورهای خطر دیابت نوع 2 ، چاقی می باشد . چاقی و دریافت بالای شیرینی ها درکنار عدم تحرک ،فرد را مستعد ابتلا به دیابت می نماید.

2 تمام چربی ها بد هستند واقعیت این است که بدن ما به چربی احتیاجدارد. چربی ها به جذب بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین های محلول در چربی یاری می نمایند ،باعث جابجایی عصبی می شوند و...،اما اگر در مقدار زیاد مصرف شوند، باعث اضافه وزن ،گرفتگی عروق و مسائل قلبی -عروقی و بعضی از انواع سرطان ها می گردند.

نکته دیگر اینکه تمام چربی ها یکسان نیستند(ارزش غذایی یکسانی ندارند). بعضی از چربی ها مفیدند و باعث ارتقاء سلامت فرد می شوند، درحالی که بعضی دیگر باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شوند. راه چاره این است که چربی های بد(چربی های اشباع و ترانس)را با چربی های خوب(چربی های غیر اشباع تک بانده و چند بانده)جایگزین کنیم.

3 شکر قهوه ای بهتر از شکر سفید است

شکر قهوه ای در واقع همان شکر دانه ای سفید است که به آن ملاس اضافه شده است و مواد معدنی بیشتری دارد،اما در مصرف در مقدار کم تفاوت چندانی ازنظر محتوای مواد معدنی بین شکر قهوه ای و سفید نیست. پس این باور که شکر قهو ه ای بهتر از شکر سفید است ،نادرست می باشد و در واقع تفاوت چندانی با هم ندارند.

4 تخم مرغ های قهوه ای ارزش غذایی بالاتری نسبت به تخم مرغ سفید دارند

برخلاف تصور مردم،رنگ پوسته تخم مرغ هیچ ارتباطی باکیفیت ،طعم،ارزش غذایی تخم مرغ و نحوه پخت آن ندارد. رنگ پوسته بستگی به نژاد و گونه مرغ دارد. تخم مرغ های با پوسته سفید به وسیله مرغ هایی با پر سفید و تخم مرغ های با پوسته قهوه ای به وسیله مرغ هایی با پر قرمز فراوری می شوند.

5 از غذاهای دریایی اجتناب کنید تا کلسترول خونتان پایین بیاید

در حقیقت کلسترول موجود در غذاهای دریایی و گوشت ها اثر ناچیزی برکلسترول خون در بیشتر افراد دارد. اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیشترین اثر را در افزایش کلسترول خون دارند. اسیدهای چرب اشباع معمولا در غذاهای حیوانی مانندگوشت،محصولات لبنی،کره،خامه،روغن نارگیل و غذاهای آماده (fast food)و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای سرخ شده،غذاهای آماده،مارگارین و روغن های نباتی هیدروژنه وجود دارند.

6 از مصرف کربوهیدرات خودداری نمایید تا وزن کم کنید

بسیاری از رژیم های کم کربوهیدرات در واقع مقدار کربوهیدرات لازم برای تامین احتیاج روزانه بدن را تامین نمی نمایند.بنابراین بدن شما آغاز به سوزاندن ذخایر کربوهیدرات بدن یعنی گلیکوژن سوزانده می گردد،آب آزاد می نماید. بنابراین کاهش وزن اولیه چشم گیری که در آغاز رژیم کم کربوهیدرات می بینیم در واقع آب بدن (که ناشی از سوختن گلیکوژن است)می باشد که ازدست می رود.

واقعیت این است که رژیم های کم کربوهیدرات اغلب کم کالری هم هستند. ممکن است فرد روزانه یک رژیم 1000کیلوکالری دریافت کند که بسیار کم کالری است.

برای کاهش نیم کیلوگرم در هفته فقط کافی است که از دریافت روزانه خود500کیلوکالری کم کنید و دریافت متعادلی از تمام گروه های غذایی داشته باشید،نه اینکه کربوهیدرات حذف یا خیلی محدود گردد،زیرا بدن شما به حداقل دریافت کربوهیدرات در روز احتیاج دارد.

7 مغزها را نخورید،چون چاق نماینده هستند

این درست است که مغزها نسبتا پرکالری هستند،امااین نکته را هم از یاد نبرید که مغزها و دانه های روغنی بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند. مغزها غنی از اسیدهای چرب غیراشباع تک بانده و چند بانده (چربی های خوب)هستندکه باعث ارتقاء سلامت فرد می شوند و مطالعات نشان داده اند که باعث کاهش کلسترول بد (LDL)و کاهش خطر بیماری های قلبی - عروقی می شوند.برترین راه چاره برای مصرف مغزها این است که در رژیم غذایی جایگزین غذاهایی می شوند که غنی از اسیدهای چرب اشباع (چربی های بد)هستند.

8 در طول بارداری باید به مقدار 2 نفر غذا بخورید

این تصورکه یک خانم چون حامله است و 2 نفرحساب می گردد و باید به مقدار 2 نفر غذا بخورد،کاملا اشتباه است و منجر به اضافه وزن بالا و مسائل بسیاری در طی حاملگی ،زایمان و حتی پس از زایمان می گردد. در طی 3ماهه نخست بارداری احتیاج انرژی روزانه به مقدار 100کیلوکالری افزایش می یابد و این مقدار در3ماهه دوم و سوم بارداری به300کیلوکالری در روز می رسد.اغلب ممکن است احتیاج به مصرف مکمل مولتی ویتامین مینرال زیر نظر پزشک باشد.

9 خیلی از مردم فکرمی نمایندکه با حذف وعده های غذایی ،غذای کمتری خواهند خورد و بنابراین وزن کم می نمایند،درحالی که این تصور درست نیست. افرادی که چنین فکرمی نمایند،به درستی نمی دانند که بدنشان چگونه کار می نماید.

زمانی که شما وعده های غذایی مثلا شام یا صبحانه را حذف می کنید بدن فکرمی نماید شما در شرایط روزه داری هستید و بنابراین متابولیسم بدن به جبران کم می گردد. به این ترتیب،شما تمایل به زیاده روی در وعده بعدی پیدا می کنید. اغلب اوقات حذف یک وعده غذایی و سپس پرخوری در وعده بعدی منجر به دریافت کالری خیلی بیشتر از حالتی می گرددکه آن وعده را دریافت می کردید.

راه چاره درست،دریافت وعده های غذایی سالم در حجم کم و دفعات بیشتر و میان وعده ها در طول روز است.

10 گوشت قرمز برای سلامتی بد است

خیلی از مردم اشاره می نمایندکه اصلا گوشت قرمز مصرف نمی نمایند،چون برای سلامتی مضراست. درست است که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده که مصرف گوشت قرمز به علت محتوای اسیدچرب اشباع آن باعث افزایش خطر بیماری های قلبی -عروقی می گردد و این هم درست است که مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع کمتری هستند،ولی با این حال دارای اسید چرب اشباع می باشند. زمانی از مصرف ماکیان اسید چرب اشباع کمتری به بدن می رسد که قسمت هایی که گوشت روشن دارد(قسمت های تیره مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع بیشتری هستند)،بدون پوست خورده گردد.

همچنان که اشاره شد بسیاری از باورهای غذایی رایج بین مردم ،پایه و اساس علمی ندارد و حتی اشتباه است . امیدواریم که با افزایش دانش و اطلاعات تغذیه ای،بهتر بتوانیم در حفظ سلامتی خود کوشا باشیم.

منبع:دنیای تغذیه ش 104

منبع: راسخون
انتشار: 21 مهر 1400 بروزرسانی: 21 مهر 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 3500

به "10 باور تغذیه ای رایج اما نادرست !" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 باور تغذیه ای رایج اما نادرست !"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید